'Het rommelt binnen Ajax: de jeugdopleiding versus mensen van Ajax 1'
Twee kampen naar aanleiding van koers en aankoopbeleid

'Het rommelt binnen Ajax: de jeugdopleiding versus mensen van Ajax 1'

04-04-2015 13:25
23

Het rommelt binnen Ajax. Dat beweert althans Johan Derksen, oud-hoofdredacteur van Voetbal International. Binnen de Amsterdamse club zouden twee kampen zijn ontstaan: de jeugdopleiding en de mensen van het eerste elftal.

Derksen bracht zijn nieuws vrijdagavond naar buiten tijdens het praatprogramma Voetbal International. "Er zijn een hele hoop problemen", begon hij. "Je hebt echt twee kampen: de jeugdopleiding en het eerste elftal. De mensen van de jeugdopleiding vinden dat de mensen bij het eerste elftal de Cruijff-lijn niet volgen."

Wedden

Meer odds

Ook wordt er op De Toekomst raar van opgekeken dat Frank de Boer zich nooit openlijk achter de 'lijn-Cruijff' zou hebben geschaard. Daarnaast is er verbazing over het transferbeleid van Ajax. "Ze vinden het hele aankoopbeleid lachwekkend. Ze vinden dat er alleen maar verkeerde spelers gekocht worden waarvan ze er al tien in de jeugd hebben lopen", aldus Derksen, die benadrukt niet met hoofd jeugdopleiding Wim Jonk te hebben gesproken.

Volgens Derksen zou het zijn gaan rommelen nadat de spelers uit de A1 bij een incident met een agente in burger waren betrokken. De mensen van De Toekomst zouden voor ontslag op staande voet hebben gepleit, maar dit is door de directie van Ajax genegeerd.