Emotionele Brama juicht uitbundig in Grolsch Veste: Ik weet niet wat ik deed
"Heel zuur, dat het nog verlengen werd"

Emotionele Brama juicht uitbundig in Grolsch Veste: "Ik weet niet wat ik deed"

07-04-2015 23:09
5

Wout Brama leek even de matchwinner te worden namens PEC Zwolle in zijn vertrouwde stadion, de Grolsch Veste. Hij scoorde in de halve finale van de beker tien minuten voor tijd de 0-1 tegen FC Twente. Hij reageerde zéér emotioneel. Uiteindelijk was het niet de beslissende treffer, maar PEC zegevierde na strafschoppen.

"Dit was het plan, dit was ons doel", jubelde Brama, die afgelopen weekeinde vergat te scoren, tegenover FOX Sports. "Toen zei ik voor de gein: dat bewaar ik voor dinsdag." En zo geschiedde. Brama scoorde middels een fraaie en ferme knal. De vreugde was groot. "Ik scoort niet vaak, dus ik ben ook slecht in juichen. Dat heb je wel gezien, denk ik."

"Ik weet niet wat ik deed, ik rende maar wat en begon te juichen. Op een gegeven moment was ik zo moe, dat ik maar ging liggen", glimlachte Brama in de catacomben van de Grolsch Veste. Daar kreeg hij de beelden van zijn viering te zien. "Met een tongetje erbij zelfs... Ik speel nu voor Zwolle, heb veel liefde voor Twente en zestien jaar lang alles met ziel en zaligheid voor de club gedaan. Maar nu doe ik mijn best voor Zwolle. Dan moet je ook juichen, anders is het hypocriet."

De goal van Brama was niet voldoende door een treffer van Youness Mokhtar, die de 1-1 maakte. "Heel zuur, dat het nog verlengen werd. Het stelde niet veel meer voor in de verlengingen. Lange ballen, vertragen en overtredingen. Dan komen die strafschoppen en toen zei ik: haal mij er maar af." Bij de wissel klonk eerst een fluitconcert, dat over ging in een applaus. "Dat neem ik wel mee, ik ga voor dat applaus." Brama vierde de winst na strafschoppen niet meer uitbundig. "Bij mijn goal was ik de emotie al kwijt. Dus over het veld lopen en voor het publiek van Twente de winst vieren, is een beetje te veel van het goede."

 

Hij scoort NOOIT, maar BRAMA doet het wel tegen zijn oude club. Nota bene in de halve finale van de beker!

Posted by Voetbalprimeur on dinsdag 7 april 2015