Problemen voor Twente stapelen zich wéér op: nieuwe puntenstraf dreigt
Twente nog niet uit de problemen

Problemen voor Twente stapelen zich wéér op: nieuwe puntenstraf dreigt

08-04-2015 00:00
16

FC Twente heeft grote financiële problemen en daardoor dreigt een nieuwe puntenstraf van de KNVB. De club uit Enschede werd dinsdag uitgeschakeld in de halve finale van de KNVB Beker. PEC Zwolle bereikte na een spannende strafschoppenserie de finale.

Na het treffen in de Grolsch Veste reageerde Gerald van den Belt in NOS Langs de Lijn. De financiën van Twente zijn nog altijd niet op orde en daardoor kan Twente zomaar opnieuw drie punten in mindering krijgen. "Ik houd er rekening mee dat die straf er komt", aldus algemeen directeur Van den Belt. Twente kreeg eerder dit seizoen al drie punten aftrek, ook vanwege het feit dat de financiën niet in orde waren.

Komende week krijgt Twente uitsluitsel over de mogelijke tweede puntenaftrek in korte tijd. "We hebben te veel geld uitgegeven. Ons plan van aanpak is te ambitieus geweest. Daardoor zijn we in korte tijd gesanctioneerd door de licentiecommissie. We zijn nu aan het schrijven aan een nieuw plan van aanpak", vervolgt het directielid, die bezuinigingen doorvoert in de technische staf. Een technisch directeur is wel aanstaande. "Die hebben we wel begroot ja. Juist nu we creatief moeten zijn, is een technisch directeur heel belangrijk."