De Tien: Eredivisie-spelers die zich sensationeel hebben ontwikkeld

De Tien: Eredivisie-spelers die zich sensationeel hebben ontwikkeld

09-04-2015 10:10
4

De Eredivisie had dit seizoen spelers die een sterke ontwikkeling doormaakten. Spelers die voor het eerst mochten ruiken aan het 'grote werk' of die ten opzichte van vorig seizoen enorm zijn gegroeid. Vandaag tien Eredivisie-spelers die hiervoor in aanmerking komen.

10. Wesley Hoedt (AZ)
Wesley Hoedt is dit seizoen een van de geprezen centrale verdedigers uit de Eredivisie. De sterke prestaties van Hoedt, nu in dienst van AZ, hebben hem een transfer opgeleverd naar SS Lazio. Een knappe prestatie voor een verdediger die dit seizoen pas doorbrak in Alkmaar.

9. Anwar El Ghazi (Ajax)
Anwar El Ghazi beleeft een uitstekend debuutjaar bij Ajax. De buitenspeler staat op acht assists en negen doelpunten en maakte in oktober 2014 zijn debuut voor Jong Oranje.  

8. Tom van Weert (Excelsior)
Tom van Weert is dit seizoen de cluptopscorer bij promovendus Excelsior. Van Weert speelde dit seizoen 27 wedstrijden en trof tien keer doel in de Eredivisie, waaronder twee doelpunten in De Kuip tegen grote broer Feyenoord. 

7. Ben Rienstra (PEC Zwolle)
Als je het over verrassingen van de Eredivisie hebt, dan mag de naam van Ben Rienstra niet ontbreken. De middenvelder is bepalend voor PEC, dat op een knappe zesde plaats staat. Rienstra scoorde vier keer en was één keer de aangever.

6. Renato Tapia (FC Twente)
Renato Tapia speelde dit seizoen veertien competitiewedstrijden voor FC Twente en staat bekend als een van de groeibriljanten. Tapia scoorde drie keer en wordt in verband gebracht met een overstap naar PSV.

5. Adnane Tighadouini (NAC Breda)
Adnane Tighadouini is dit seizoen de bepalende speler bij NAC Breda. De buitenspeler, die dit seizoen doorbrak, wordt geprezen om zijn passeerbewegingen en scoorde tien keer. Voor een linksbuiten van NAC een enorm aantal. 

4. Riechedly Bazoer (Ajax)
Riechedly Bazoer is nog slechts achttien jaar oud maar heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld bij Ajax. Bazoer mocht ook in Europees verband al aantreden en verlengde recent zijn contract tot medio 2020. Bazoer paste zich niet alleen razendsnel aan in het eerste, hij bracht ook direct iets extra's.

3. Warner Hahn (PEC Zwolle)
Doelman Warner Hahn beleeft een sterk seizoen bij PEC Zwolle. De Feyenoord-huurling speelde 25 wedstrijden voor PEC en loodste zijn ploeg naar de finale van de KNVB Beker in de strafschoppenserie tegen FC Twente. Het lijkt aannemelijk dat Hahn volgend seizoen de concurrentie mag aangaan met Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer.   

2. Sven van Beek (Feyenoord)
Sven van Beek heeft dit seizoen laten zien dat hij de perfecte vervanger is van oud-Feyenoorder Stefan de Vrij. Van Beek stond dit seizoen 26 keer in de basis en dat werd onder meer beloond met een oproep voor de voorselectie van het Nederlands elftal. 

1. Jetro Willems (PSV)
Jetro Willems staat te boek als assistkoning van de Eredivisie. De linksback van PSV was elf keer de aangever en is ook in zijn verdedigende taken gegroeid. PSV is er alles aan gelegen om het toptalent langer aan zich te binden. Wie had vorig seizoen kunnen denken dat Willems zó bepalend zou zijn voor PSV?