De Boer gaat voor het eerst in op onrust: 'Eerste team het belangrijkst'
Coach wil strubbelingen intern houden

De Boer gaat voor het eerst in op onrust: 'Eerste team het belangrijkst'

10-04-2015 13:35
4

Frank de Boer bevestigt dat het enigszins onrustig is binnen Ajax. De coach zei vrijdag op zijn wekelijkse perspraatje echter dat dat helemaal geen groot probleem hoeft te zijn.

"Dat er wat strubbelingen zijn….waar rook is, is vuur", zei De Boer. "Voor de rest denk ik dat er geen man overboord is. Dit is een interne aangelegenheid. Dat moeten we ook zo houden. Dat hoef ik hier niet te bespreken."

Verschillende belangen
Toch ging hij later in op het belang dat hij als trainer van het eerste elftal heeft. "Ik denk niet dat De Toekomst en het eerste elftal verschillende belangen heeft. Het belangrijkste is het eerste elftal, die moet presteren. Als staf zijnde proberen we mee te denken met De Toekomst omdat wij ook weten dat dat onze levensader is. We stoppen er heel veel energie en geld in."

"Ik denk dat ik heb bewezen dat ik genoeg aandacht aan de jeugd schenk", vervolgt De Boer. "Soms zijn er bepaalde vacatures die niet met jeugd op te vullen zijn, dan moet je naar andere opties kijken", aldus de coach. "Ik probeer talenten, als zij zich aandienen en in mijn ogen goed genoeg zijn voor het eerste elftal, zeker te gebruiken. Maar ik kijk ook hoe ik het beste resultaat kan krijgen."

Cruijff
Of talenten wel of niet klaar zijn voor het eerste elftal, is geen issue volgens De Boer. "Sommige jongens kunnen wel meedoen met het eerste elftal, maar op wat voor basis? Reken je zo’n speler voor twintig wedstrijden of voor twee wedstrijden? Ik denk niet dat we (Jonk en hij, red.) een verschil van inzicht hebben in dat opzicht."

Juicht De Boer het toe als Johan Cruijff op korte termijn een kop thee komt drinken op De Toekomst? "Ik vind het altijd leuk als Johan komt. Dan kunnen we over voetbal praten, dat vind ik altijd zeer nuttig. Ik voel me gesteund door Johan Cruijff. Ik denk dat we allemaal maar één doel hebben en dat is Ajax stappen verder te brengen en resultaat halen. Het liefst met mooi en sprankelend voetbal natuurlijk."