Schreuder hoopt dat Twente-spelers opdraaien voor salaris opvallend clubicoon
Mokerslag voor selectie na ontslagronde

Schreuder hoopt dat Twente-spelers opdraaien voor salaris opvallend clubicoon

12-04-2015 20:19
8

Heel FC Twente kreeg de laatste weken forse tikken te verwerken en dat geldt ook zeker voor de spelersgroep. Alfred Schreuder hoopt op een reactie van zijn selectie.

Twente reageerde zondag al op het veld met een 1-3 zege bij Go Ahead Eagles. Het was een sportief succesje dat de hele club goed kon gebruiken. "De spelers praten veel met elkaar", vertelt Schreuder aan de NOS. "Omdat het heel dichtbij komt. En dat is gewoon triest. Je kan maar één ding doen: een team uitstralen en drie punten halen."

Zonder in detail te willen treden, gaf de trainer van Twente toe dat hij met de spelersraad bijeen was gekomen om te spreken over de ontslagen binnen de club. Schreuder zou zelfs het idee hebben geopperd om als selectie op te draaien voor het salaris van de ontslagen koffiejuffrouw.

"Je merkt dat dat heel veel met jongens doet. Het is voor de jongens een enorme mokerslag dat ze weg moet. Ik hoop dat we daar nog aan wat kunnen doen", zegt hij. "Ontslagen doen nog veel meer met de mensen dan drie punten in mindering krijgen. Het is triest dat ook clubiconen ontslagen worden. Dat doet ook wat met ons."