De Eredivisie-flops: Feyenoord, Ajax en PSV melden zich met speler
Wie vielen deze week door de mand?

De Eredivisie-flops: Feyenoord, Ajax en PSV melden zich met speler

13-04-2015 10:30
8

De Eredivisie nadert zijn ontknoping en verschillende spelers lopen op hun laatste benen. Ajax en Feyenoord stelden afgelopen weekend teleur en zijn dan ook vertegenwoordigd bij de Eredivisie-flops.

Leonard Nienhuis (SC Cambuur)
Is eigenlijk al het hele seizoen geen zekere factor onder de Leeuwardense lat. Moest tegen Groningen drie keer vissen, waardoor Cambuur met 3-2 onderuit ging in De Euroborg.

Jeffrey Gouweleeuw (AZ)
Uitgerekend tegen zijn oude club moest hij liefst vijf doelpunten slikken. Maakte geen beste indruk en dat past eigenlijk niet in zijn tot voor kort degelijke seizoen.

Terence Kongolo (Feyenoord)
Feyenoord wist zondag voor de tweede keer dit seizoen niet te winnen van Willem II en dat mag Kongolo zich aantrekken. Ging onbegrijpelijk in de fout bij de tweede Tilburgse treffer.

Sander Fischer (Excelsior)
Staat op het verlanglijstje van vrijwel elke Eredivisie-middenmoter, maar maakte zaterdagavond geen beste beurt. De manier waarop hij zich op snelheid en kracht liet kloppen door Traoré was pijnlijk.

Jeffrey Sarpong (NAC Breda)
Het was een klein wonder dat de NAC-supporters maar twee keer konden juichen in het duel met hekkensluiter FC Dordrecht. Dat was vooral te wijten aan Sarpong, die keer op keer vergat te scoren.

Wesley Verhoek (Go Ahead Eagles)
Scoorde en daar is meteen ook alles mee gezegd. Mag van geluk spreken als hij in de zomer nog terug mag komen in Den Haag. Bij ADO zullen ze daar wel twee keer over nadenken.

Anass Achahbar (Feyenoord)
Was in de laatste drie speelronden de grote man bij Feyenoord, maar kon het tegen Willem II niet bolwerken. Kreeg een handvol goede kansen die niet aan hem waren besteed.

Ricardo Kishna (Ajax)
Was voor de zoveelste keer op rij totaal onzichtbaar. Kwam zijn man niet één keer voorbij en lijkt met zijn hoofd ergens anders. De kans is groot dat hij volgende week wordt geslachtofferd.

Memphis Depay (PSV)
Wordt algemeen beschouwd als de beste speler van de Eredivisie, maar vrijdagavond bleek niet waarom. Miste kans op kans en is er zelf voor verantwoordelijk dat de strijd om de topscorerstitel nog niet beslist is.