Puzzel bij Feyenoord: drie potentiële aanwinsten en mogelijk opvallend besluit
Van Geel zoekt naar oplossing

Puzzel bij Feyenoord: drie potentiële aanwinsten en mogelijk opvallend besluit

14-04-2015 09:25
2

Feyenoord-directeur Martin van Geel is zoekende naar een oplossing voor de defensie. Met Terence Kongolo en Sven van Beek hebben de Rotterdammers een uiterst talentvol centraal duo achterin, maar daar ligt tegelijkertijd ook het probleem.

De vraag is namelijk wie er komende zomer naar De Kuip wil komen om een rol achter Kongolo en Van Beek te krijgen. Khalid Boulahrouz vertrekt en Joris Mathijsen heeft dit seizoen nauwelijks een aandeel. Toch zou Van Geel zomaar het opvallende besluit kunnen nemen om de 35-jarige routinier langer te binden.

Van Geel weet namelijk ook dat het moeilijk zal worden om een verdediger te vinden die het durft op te nemen tegen de twee al aanwezige talenten. Eric Botteghin (FC Groningen), Jan-Arie van der Heijden (Vitesse) en Jeffrey Gouweleeuw lijken het niveau alle drie wel aan te kunnen, maar voor een plek op de bank zullen zij niet komen. 

Het Algemeen Dagblad schrijft dan ook dat Van Geel serieus overweegt om Mathijsen nog een extra seizoen in de Kuip te houden. In de jeugd zijn er nauwelijks alternatieven voorhanden. De pas zestienjarige Mats Knoester zou op termijn kunnen aansluiten en Wessel Dammers moet elders ervaring opdoen. Niet voor niets kreeg Mathijsen ook nog niet de mededeling dat hij na dit seizoen moet vertrekken. De vraag is wel of de linkspoot een mogelijk lange afwezigheid van Van Beek of Kongolo zou kunnen opvangen.