De Boer richt zich met Ajax nu al op 'belangrijkste wedstrijd' van volgend seizoen
"We proberen het zo goed mogelijk in elkaar te zetten dat iedereen uiteindelijk op honderd procent kan starten"

De Boer richt zich met Ajax nu al op 'belangrijkste wedstrijd' van volgend seizoen

14-04-2015 18:02
15

Ajax moet de tweede plaats in de Eredivisie nog veilig zien te stellen, maar achter de schermen is de club al druk bezig met voorbereidingen die de nummer twee van Nederland moet treffen voor het nieuwe seizoen. Met een ticket voor de voorronde van de Champions League op zak zal Ajax eind juli de belangrijkste wedstrijd van het seizoen spelen.

"Dat heb ik al een paar keer herhaald in de groep, in juli staat ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen te wachten", zegt De Boer tegenover Ajax TV. "We moeten er nu al aan werken om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen." Achter de schermen is De Boer er met zijn staf al druk mee bezig. "Door hopelijk te gaan spelen zoals wij denken dat wij dan moeten spelen. Daar ga je aan werken, ook qua mentaliteit. Besef moet er komen dat dat de belangrijkste wedstrijd zal zijn. Daar zijn we druk mee bezig."

De eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League staat 24 juli op het programma. Omdat sommige Ajacieden na de huidige competitie nog met de nationale ploeg spelen, wacht hen een korte vakantie. "We zijn druk aan het puzzelen natuurlijk met de internationals, wanneer komen ze en hoe lang hebben ze vakantie. Want vakantie hebben ze nodig, wij vinden minimaal drie weken. Sommigen komen er bijna niet aan."

"Maar 24 juli is voor ons de belangrijkste wedstrijd, dan heb je ook een bepaalde voorbereidingstijd nodig. We proberen het zo goed mogelijk in elkaar te zetten dat iedereen uiteindelijk op honderd procent kan starten. We zullen ook sneller hele goede tegenstanders moeten vinden. Want spelen tegen amateurs, met alle respect, daar red je het niet mee. We moeten snel naar een goed niveau om gevoel te krijgen wat het in gaat houden, zo'n niveau", aldus De Boer.