Van Raaij hoopt alleen op transfer Wijnaldum en Depay: Dan zie ik het positief in
"PSV kan het zich niet permitteren om in de Champions League uit te komen met een elftal dat nergens op slaat"

Van Raaij hoopt alleen op transfer Wijnaldum en Depay: "Dan zie ik het positief in"

15-04-2015 07:06
9

PSV speelt volgend seizoen weer in de Champions League. De vraag is alleen: met welk team? Onder leiding van oud-voorzitter Harry van Raaij nam PSV zeven keer deel aan het miljoenenbal. Ook in die periode moesten belangrijke spelers worden vervangen, soms met groot succes. Van Raaij denkt dat dat nu ook kan.

"Als ze het aantal vertrekkers beperkt houden tot Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, dan zie ik het positief in", zegt Van Raaij in gesprek met De Telegraaf. "Een vertrek van alleen Depay en Wijnaldum moet op te lossen zijn. Dan komt er voldoende geld binnen om het elftal op meerdere posities te versterken."

In 2004 lukte het PSV om het vertrek van dragende spelers op te vangen. Onder meer Arjen Robben, Mateja Kezman, Ronald Waterreus, Kevin Hofland en Dennis Rommedahl vertrokken uit Eindhoven. Met Phillip Cocu, Heurelho Gomes, Alex en Jefferson Farfan als vervangers presteerde PSV boven verwachten. De Brabantse club won de landstitel en KNVB Beker, bovendien bereikte het de halve finale van de Champions League.

Van Raaij denkt dat die periode niet met nu te vergelijken is. "Het zijn nu andere tijden. De concurrentieverhoudingen zijn zo dat de positie van de Nederlandse clubs ernstig is verzwakt. De tweede ronde is voor Nederlandse clubs bijna niet meer te halen. Maar PSV kan het zich niet permitteren om in de Champions League uit te komen met een elftal dat nergens op slaat. Daarom zal de club weer heel inventief moeten zijn op de transfermarkt, zoals dit jaar geweldig is gelukt met Andres Guardado."