Vertrek Depay, Wijnaldum vergeleken met transfer Gullit: Iedereen is vervangbaar
"Je kunt voor het verdiende geld misschien wel twee, drie posities versterken"

Vertrek Depay, Wijnaldum vergeleken met transfer Gullit: "Iedereen is vervangbaar"

15-04-2015 10:39
1

Het kampioenschap is nog niet helemaal binnen, maar in Eindhoven kijkt men nu al naar volgend seizoen. Sterspelers die afgelopen zomer aangaven nog een jaar te blijven, lijken nu niet meer te houden. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zullen de Eredivisie verlaten voor een buitenlands avontuur. Het is echter geen uitgemaakte zaak dat PSV daardoor zwakker zal worden.

Kees Ploegsma, voormalig manager van de Brabantse club, kan zich nog goed herinneren dat iedereen zich zorgen maakte toen PSV eind jaren tachtig een belangrijke speler verkocht. "In 1987 verkochten we Ruud Gullit aan AC Milan. Iedereen dacht dat we een groot probleem hadden", zegt Ploegsma in De Telegraaf.

"Maar we haalden Lerby, Kieft en Gillhaus en wonnen de Europa Cup I, de landstitel en de beker", vervolgt Ploegsma zijn verhaal. "Uiteindelijk is iedereen vervangbaar. Het is de vraag of je bij een verkoop van Depay dezelfde kwaliteit terug kunt halen, maar je kunt voor het verdiende geld misschien wel twee, drie posities versterken, waardoor het elftal sterker wordt."

PSV lijkt mee te werken aan een vertrek van Depay en Wijnaldum, andere belangrijke spelers wil de club behouden. Voormalig voorzitter Harry van Raaij liet eerder weten ook te denken dat het vertrek van het belangrijke tweetal op te vangen is.