De Tien: Eredivisie-doelmannen die het vaakst de nul hielden

De Tien: Eredivisie-doelmannen die het vaakst de nul hielden

17-04-2015 10:10
9

Spitsen moeten scoren en keepers moeten ballen tegenhouden. Een open deur, maar daarom niet minder waar. Welke keepers hielden het vaakst de nul in de Eredivisie?

10. Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda - zes keer)
Jelle ten Rouwelaar steekt dit seizoen niet in zijn beste vorm en vecht tegen degradatie met NAC Breda. De doelman hield wel zes keer de nul in dertig competitiewedstrijden.

9. Kostas Lamprou (Willem II - zes keer)
Feyenoord-huurling Kostas Lamprou beleeft een sterk jaar bij Willem II. Zijn goede keeperswerk heeft er mede toe geleid dat de Tilburgers nog altijd meedoen om Europees voetbal. Lamprou speelde 29 competitiewedstrijden en wordt zo goed als zeker definitief overgenomen door Willem II. 

8. Martin Hansen (ADO Den Haag - zes keer)
Martin Hansen verruilde afgelopen zomer FC Nordsjaelland voor ADO Den Haag. Hansen, die 29 competiewedstrijden onder de lat stond, staat te boek als een 'emotioneel baasje' en is een prima vervanger van de vertrokken Gino Coutinho.

7. Eloy Room (Vitesse - zes keer)
Eloy Room verdreef afgelopen winter Piet Velthuizen uit het doel bij Vitesse. Room doet het, met negentien competitiewedstrijden achter zijn naam, uitstekend. Een contractverlenging lijkt dan ook aanstaande voor de doelman.

6. Warner Hahn (PEC Zwolle - zeven keer)
Warner Hahn maakt een uitstekende ontwikkeling door bij PEC Zwolle. De Feyenoord-huurling keepte 26 competitiewedstrijden waarin hij zeven keer de nul hield. De kans is groot dat Hahn ook volgend seizoen bij PEC onder de lat staat. Feyenoord is namelijk niet van plan om de goalie nu een 'eerlijke kans' te geven.  

5. Esteban (AZ - acht keer)
Esteban Alvarado vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij AZ. De Costa Ricaan, die acht keer de nul hield in 22 competiewedstrijden, droomt van een overstap naar Manchester United.

4. Kristoffer Nordfeldt (sc Heerenveen - negen keer)
Kristoffer Nordfeldt is bezig aan zijn sterkste seizoen onder de lat bij sc Heerenveen. De doelman aast op een vertrek, maar alleen als hij bij zijn nieuwe werkgever aan spelen toekomt. Nordfeldt keepte dit seizoen dertig competitiewedstrijden voor Heerenveen.

3. Jasper Cillessen (Ajax - tien keer)
Jasper Cillessen wordt in verband gebracht met Manchester United en dat zegt veel over de prestaties van de Ajax-goalie dit seizoen. Cillessen, die voor het WK ook eerste doelman werd bij Ajax, hield tien keer de nul in dertig competitiewedstrijden.

2. Kenneth Vermeer (Feyenoord - tien keer)
Kenneth Vermeer maakte aan het begin van dit seizoen de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord. Achteraf is het geen slechte beslissing geweest, want de doelman verkeert in uitstekende vorm voor de Rotterdammers en speelde 26 duels, waardoor hij het gemiddeld iets beter doet dan zijn voormalige concurrent Cillessen.

1. Jeroen Zoet (PSV - twaalf keer)
PSV kan de titel dit seizoen niet meer ontgaan. Jeroen Zoet heeft daar een belangrijke bijdrage in gehad. Zoet hield twaalf keer de nul in dertig wedstrijden. Bovendien is de doelman, samen met Cillessen, de minst gepasseerde keeper in de Eredivisie (26 tegentreffers).