'Concurrentie' voor De Jong: Ik hoorde dat hij hier ook ooit trainer wil worden
"Ik verwacht dat het een lastige partij gaat worden"

'Concurrentie' voor De Jong: "Ik hoorde dat hij hier ook ooit trainer wil worden"

16-04-2015 17:12
3

Veel clubs zijn in de laatste fase van het Eredivisie-seizoen zo goed als uitgevoetbald, maar SC Cambuur heeft nog doelen. Henk de Jong droomt van Europees voetbal.

"We zijn nog steeds in de race voor de play-offs en dat zou voor Cambuur uniek zijn. Dat leeft ook zeker bij ons en in de groep", aldus de Cambuur-trainer op de clubsite. De formatie speelt vrijdagavond voor de één-na-laatste keer in eigen huis seizoen dit, tegen Excelsior. Een zege is volgens De Jong geen simpele taak.

"Ik verwacht dat het een lastige partij gaat worden. Wat dat betreft is het wel een beetje vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Go Ahead, ook Excelsior zal hier niet komen om het publiek te vermaken en dat is heel begrijpelijk. We zullen geduldig moeten zijn, maar wel vrijuit voetballen en veel energie in de wedstrijd moeten leggen."

De Jong gunt Excelsior en trainer Marinus Dijkhuizen hoe dan ook het beste. "Marinus is een goede kerel en een prima collega. Ik hoorde dat hij hier ook ooit graag eens trainer zou willen zijn, mooi dat hij daar zo open in is." En met een knipoog: "Hij heeft natuurlijk ook gewoon geel-blauw bloed."

Cambuur kampte de laatste weken met een overvolle ziekenboeg, maar De Jong heeft inmiddels weer wat te kiezen. "Ja, in vergelijking met toen mogen we zeker niet klagen. Al is nog niet iedereen helemaal fit. Marlon (Pereira red.) kan maximaal een half uur spelen en Daniël (De Ridder red.) is nog een twijfelgeval. Daar gaan we morgen definitief over beslissen. Vytas (Andriuskevicius, red.) is er daarentegen wel weer bij, dus dat is goed nieuws."