Sneer naar 'club uit hoofdstad': Ajax haalde de meeste titels in het jaar nul
"Bleek dat hij het over het kampioensfeest had"

Sneer naar 'club uit hoofdstad': "Ajax haalde de meeste titels in het jaar nul"

16-04-2015 23:40
26

PSV kan zaterdag kampioen worden tegen sc Heerenveen. Als dat gebeurt, is het groot feest. Want PSV pakte sinds 2008 al geen titel meer. De afgelopen vier seizoenen was Ajax de beste. En dat doet pijn in Eindhoven.

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, gaat even terug in de tijd. "Mijn eerste kampioenschap maakte ik mee in 1986. Sindsdien is PSV statistisch gezien de beste. Dat er dan een club is uit de hoofdstad die meer sterren op hun shirt heeft staan, doet daar niks aan af. Zij haalden de meeste titels in het jaar nul", laat hij optekenen door Metro.

"Wij zijn het hier gewend om kampioen te worden. Ik heb een broer, Tom, en hij heeft niks met voetbal. Een paar jaar geleden vroeg hij aan me waarom er niet meer feest werd gevierd in Eindhoven. Hij had het over een jaarlijks feest en ik wist niet wat hij bedoelde. Bleek dat hij het over het kampioensfeest had", vervolgt Timmermans.

"Ik had nooit verwacht dat het zo lang zou duren tot we weer de beste waren. Ik kan me niet herinneren wanneer het de laatste keer was dat ik zo emotioneel was onder een kampioenschap", besluit de preses van de supportersvereniging. Ook voor andere PSV'ers is het een emotionele aangelegenheid - en niet alleen door de titel. Paul van Kemenade, die voor de spelers zorgt op het trainingscomplex: "Het klinkt raar, maar het geeft voor mij geen extra emotionele lading dat dit het eerste kampioenschap zonder mijn vader wordt."