'In de Bundesliga is een plek in de middenmoot hoogst haalbare voor PSV'
Oud-spelers vertellen over kansen aanstaande kampioen

'In de Bundesliga is een plek in de middenmoot hoogst haalbare voor PSV'

17-04-2015 06:58
7

PSV staat op het punt om kampioen van Nederland te worden. Voetbalanalisten Arnold Bruggink en Erik Meijer denk niet dat de Eindhovenaren in buitenlandse competities hoge ogen zou gooien.

Bruggink speelde als speler van Hannover 96 jaren in de Bundesliga. "Een plek in de middenmoot is het hoogst haalbare", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Voetballend komt PSV wel mee in de Bundesliga, maar het is echt een zware competitie. Het elftal krijgt veel moeite om fysiek overeind te blijven. De mentaliteit moet veranderen."

Meijer was als speler actief in de Premier League. Ook daar zou het lastig worden voor PSV, denkt hij. "Ze moeten hun eigen spel blijven spelen. Dan kunnen ze verrassen in de Premier League. Technisch en tactisch is PSV al heel ver. Ze moeten over de hele linie hun speelstijl niet aanpassen. Alleen conditioneel valt er nog veel te verbeteren. Een plek in het linkerrijtje is haalbaar voor PSV."

Georginio Wijnaldum zou volgens Meijer echter perfect passen in de Engelse competitie. "Hij is een typische box-to-box middenvelder met veel spelinzicht. Die zijn van onschatbare waarde."