Kuyt stelt Fenerbahçe én Feyenoord gerust: 'Dit was vandaag belangrijker'
Aanvaller weer fit na blessure

Kuyt stelt Fenerbahçe én Feyenoord gerust: 'Dit was vandaag belangrijker'

17-04-2015 07:10
1

Dirk Kuyt is weer fit. De aanstaand Feyenoorder maakte donderdag zijn rentree in een bekerwedstrijd van Fenerbahçe. Dat deed Kuyt door twee keer te scoren in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Mersin Idmanyurdu.

Fenerbahçe kwam voor het eerst na de schietpartij waarbij de chauffeur van de spelersbus gewond raakte weer in actie. Kuyt stond de afgelopen weken met een blessure buitenspel, maar is weer fit. "Na wat er gebeurd is de afgelopen weken, is het vooral lekker om nu weer met z'n allen op het veld te kunnen staan", citeert Voetbal International Kuyt van de clubsite.

"Ik ben blij met mijn doelpunten, maar mijn fitheid was vandaag belangrijker. Ik heb 45 minuten zonder problemen kunnen spelen", stelt Kuyt niet alleen zichzelf, maar ook de Feyenoord-fans gerust. Hij is fit. De komende weken wil hij op mooie wijze afscheid nemen van Fenerbahçe. "Ik ben hier altijd heel goed behandeld en vind het jammer dat er een einde komt aan een mooie periode in Turkije. Maar we kunnen nog twee hoofdprijzen pakken. Ik wil bij Fenerbahçe vertrekken als kampioen."