Prachtige promotie lonkt voor Janmaat: 'Hij heeft karakter, een voorbeeld'
Back staat er goed op in Newcastle

Prachtige promotie lonkt voor Janmaat: 'Hij heeft karakter, een voorbeeld'

17-04-2015 07:28
4

Daryl Janmaat kan mogelijk na zijn eerste seizoen al promotie maken bij Newcastle United. De rechtsback is in beeld om aanvoerder van zijn team te worden.

Dat onthult interim-trainer John Carver in The Daily Mail. Carver denkt eraan om de aanvoerdersband van Fabio Coloccini af te nemen. De Argentijn heeft het dit seizoen al druk genoeg met zijn eigen spel, waardoor hij zijn team een paar keer in de steek liet. Tegen Everton kreeg hij bijvoorbeeld een totaal onnodige rode kaart.

"De spelers volgen de leider, die discipline op en buiten het veld moet hebben", aldus Carver. "Ik moet de kleedkamer niet ingaan om de boel te regelen. Daar is de captain voor. Ik ga daar komende zomer zeker goed naar kijken." Janmaat is een kandidaat om de band over te nemen. Carver: "Ik overweeg dat inderdaad, ja. Hij is een echte leider."

"Hij heeft karakter, kracht en ligt goed in de kleedkamer. Wat je hem ook vraagt, hij voert het uit. Een voorbeeld. Dat is wat je nodig hebt bij een aanvoerder. Daryl is geweldig bezig. Dit is zijn eerste jaar in de Premier League en hij is fantastisch, op welke positie hij ook heeft gestaan. Het is belangrijk dat we hem behouden", aldus Carver, doelend op de geruchten dat Liverpool geïnteresseerd zou zijn.