United-flop gekraakt in Engeland: Als hij twintig goals had gemaakt...
Voormalig United-speler hoopt op zomers vertrek spits

United-flop gekraakt in Engeland: "Als hij twintig goals had gemaakt..."

17-04-2015 10:17
2

Het verblijf van Radamel Falcao bij Manchester United is nog geen groot succes geworden. De Colombiaanse aanvaller scoorde slechts vier keer in 23 optredens. Louis Saha hoopt dat United de koopoptie in de huurovereenkomst niet licht.

"Als Falcao twintig goals had gemaakt, had United bovenaan gestaan", zegt Saha, die tussen 2003 en 2008 op Old Trafford speelde, tegen de Daily Express. "Ik denk niet dat het systeem goed bij hem past. Het systeem moet namelijk op Falcao worden aangepast. Hij is het type spits dat een team nodig heeft dat in zijn dienst speelt. Als hij niet in zo'n systeem speelt, krijgt hij het moeilijk."

"United heeft heel veel kwaliteit voorin met Robin van Persie, Wayne Rooney en Angel Di Maria", vervolgt Saha zijn betoog. "Het is dus heel moeilijk om met die spelers een systeem te maken voor een specifieke speler. Bovendien heeft Falcao ook nog een blessure gehad en is de Premier League sowieso een zware competitie. Misschien probeerde hij te snel te herstellen."

Saha vertrouwt er wel op dat het Falcao beter afgaat bij een andere club: "Ik sta nog steeds achter hem. Hij blijft een geweldige speler en een geweldige spits."