Excelsior krijgt hulp uit onverwachte hoek: Beelden van de Olympische Spelen
Rotterdammers door Olympisch kampioen voorbereid op cruciale wedstrijd

Excelsior krijgt hulp uit onverwachte hoek: "Beelden van de Olympische Spelen"

17-04-2015 10:29

Excelsior speelt vrijdagavond tegen SC Cambuur, een lastige wedstrijd voor de Rotterdammers. Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen heeft voor de motivatie van zijn selectie hulp uit onverwachte hoek gekregen.

Robin van Galen won in 2008 als trainer van de Nederlandse waterpolovrouwen goud op de Olympische Spelen in Peking. Nu kwam de Rotterdammer de selectie van Excelsior toespreken. "Het was een heel goed en inspirerend verhaal op het juiste moment", vertelt Dijkhuizen op de clubsite van de Kralingers over de toespraak. "Het ging onder meer over de fases waar je als team doorheen gaat en dat je altijd naar je eigen taken moet blijven kijken. Hij liet daarbij onder meer beelden zien van de Olympische Spelen."

De laatste weken van de competitie worden cruciaal voor Excelsior. Het hele seizoen leek degradatie ver weg, maar na vier nederlagen en een gelijkspel is de Rotterdamse club flink weggezakt op de ranglijst. Het gat met de gevreesde nacompetitieplek is nog maar drie punten. Vrijdagavond tegen Cambuur mist de ploeg bovendien de geblesseerden Luigi Bruins en Alessandro Damen. Laatstgenoemde is negen maanden uit de roulatie met een knieblessure.