Scholes doet boekje open: Guardiola vertrekt volgend jaar naar Manchester
Oud-speler blij met komst Spaanse coach

Scholes doet boekje open: Guardiola vertrekt volgend jaar naar Manchester

17-04-2015 11:15
5

Josep Guardiola werkt vanaf de zomer van 2016 in Engeland. Volgens Paul Scholes, oud-speler van Manchester United, gaat de Spanjaard aan de slag bij Manchester City.

Het contract van Guardiola loopt tot medio 2016 door en hij heeft meermaals aangegeven dat hij die periode vol gaat maken. "Alle informatie die ik krijg is dat Pep Guardiola de baan neemt als zijn contract bij Bayern München afloopt over een jaar", zegt Scholes in The Independent.

Wedden

Meer odds

Ook over Jürgen Klopp, die na dit seizoen bij Borussia Dortmund vertrekt, is Scholes positief. "Ik heb geen enkele twijfel dat hij een succes wordt in Engeland. De vraag is alleen nog bij welke club." Volgens Scholes is geen enkele Engelse manager in staat om een Engelse club naar de laatste rondes van de Champions League te loodsen. Guardiola en Klopp wel. "Allebei hebben ze de laatste zes of zeven jaar een belangrijke rol gespeeld in het Europese voetbal."

"Guardiola en Klopp zijn kampioen geworden en Guardiola heeft twee keer de Champions League gewonnen met Barcelona. Qua persoonlijkheid en expertise zouden ze heel veel toevoegen aan de Premier League. Helaas is er nu geen Britse manager die een Engelse club weer de Champions League kan laten winnen. Ik hoop dat mijn vriend Ryan Giggs ertoe in staat is na een samenwerking met Louis van Gaal", besluit Scholes.

De berichten over een mogelijk vertrek van Guardiola passen in het rumoer van deze week. Na onenigheid met de technische staf van Bayern besloot de voltallige medische staf onder leiding van Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt op te stappen. Hij zou van Guardiola de schuld hebben gekregen voor het pijnlijke 3-1 verlies in de Champions League tegen FC Porto.