Ziekenboeg Bayern München definitief onthoofd na 'trieste' bevestiging
'Hij heeft zijn medische activiteiten per direct neergelegd'

Ziekenboeg Bayern München definitief onthoofd na 'trieste' bevestiging

17-04-2015 11:59
4

Bayern München heeft in een statement op de clubsite het vertrek van Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt bevestigd. De legendarische clubarts is zelf opgestapt.

Bayern baalt van de breuk met de 72-jarige Müller-Wohlfahrt, die bijna veertig jaar aan het hoofd van de medische staf stond. 'Hij heeft zijn medische activiteiten per direct neergelegd. Dat is triest. De heer Müller-Wohlfahrt, maar ook zijn team, hebben geweldig werk verricht bij Bayern. Daar zijn we hem heel dankbaar voor.'

Dokter Volker Braun maakt het seizoen af bij Bayern. De Duitse recordkampioen gaat in de tussentijd op zoek naar een geschikte opvolger voor Müller-Wohlfahrt.

De aanleiding voor het vertrek van de beroemde clubarts was de Champions League-nederlaag van Bayern tegen FC Porto (3-1). Pep Guardiola zou hem verantwoordelijk hebben gesteld voor de vele blessures. "Daardoor is de vertrouwensrelatie die nodig is voor een succesvol medisch werk te veel beschadigd", liet Müller-Wohlfahrt al optekenen.

Bayern München miste tegen FC Porto veel geblesseerde spelers. Arjen Robben was niet beschikbaar wegens een blessure aan de buikspieren. Müller-Wohlfahrt botste eerder dit seizoen ook al eens met Guardiola, de succesvolle trainer van de koploper van de Bundesliga.