Manchester United in nood richting cruciaal duel: Blind heeft last van doodschop
Selectie Van Gaal niet fris uit duel met stadgenoot gekomen

Manchester United in nood richting cruciaal duel: Blind heeft last van doodschop

17-04-2015 13:26

Voor Manchester United staat dit weekend wederom een lastige wedstrijd op het programma. Na de knappe overwinning op stadsgenoot Manchester City van vorig weekend, wacht aankomende zaterdag het duel met koploper Chelsea. Trainer Louis van Gaal mist een aantal spelers.

Daley Blind mist de wedstrijd sowieso. De linksback raakte afgelopen zondag geblesseerd in het duel met City. De Nederlander ontving een doodschop van Manchester City-verdediger Vincent Kompany. De Belg kreeg slechts een gele kaart voor de overtreding. Ook Michael Carrick kwam geblesseerd uit het duel met de stadgenoot en moet het duel met Chelsea missen.

"Het is onderdeel van het voetbal", aldus Van Gaal tegenover Manchester United TV. De Nederlandse trainer kan ook geen beroep doen op de geblesseerden Marcos Rojo en Phil Jones. Bovendien is centrale verdediger Jonny Evans geschorst. Het wordt dus nog flink knutselen in de defensie van Manchester United. Tegenover alle afwezigen staat wel de terugkeer van Luke Shaw. De linksback is weer fit en kan spelen tegen de koploper van de Premier League.