De Boer begroet oude bekende: Het is voor hem mentaal heel zwaar geweest
"We hebben het er net over dat hij een jaar niet gespeeld heeft"

De Boer begroet oude bekende: "Het is voor hem mentaal heel zwaar geweest"

17-04-2015 13:16
5

Voor Ajax staat er in de laatste wedstrijden van het seizoen weinig meer op het spel. Trainer Frank de Boer kan daardoor bijvoorbeeld een speler als Viktor Fischer minuten geven, om hem op die manier klaar te stomen voor het volgende seizoen.

"Fischer zit bij de selectie", zegt De Boer in de aanloop naar de wedstrijd tegen NAC Breda. De bijna vergeten Deen stond lang buitenspel met een zware hamstringblessure, maar is nu weer inzetbaar. "Als het moment daar is en ik denk dat ik hem kan gebruiken, dan zal ik dat doen."

"Ik denk dat het voor hem mentaal heel zwaar is geweest", vervolgt de oefenmeester over Fischer, die ruim een jaar geleden voor het laatst in de hoofdmacht speelde. "Voor elke speler die jong is en graag wil spelen, is een jaar aan de kant een crime. En te zien dat andere spelers stappen maken en lekker bezig zijn met wat ze het liefst doen."

Toch zijn er ook positieve punten te noemen. "Ik denk dat dit hem mentaal zeker sterker heeft gemaakt. Maar het is met vallen en opstaan gegaan. Het is best lastig voor hem geweest, zoals Nicolai Boilesen dat ook heeft meegemaakt", vervolgt De Boer op de persconferentie.

Mogelijk doet Fischer in de zomer mee aan het jeugd-EK in Tsjechië. "We hebben het er net over dat hij een jaar niet gespeeld heeft. Ik kan me voorstellen dat hij fit wil blijven en dan fris aan het seizoen wil beginnen. We moeten heel goed kijken wat het beste voor hem is. Ik zie daar op dit moment geen nadeel in. Dat moeten we samen met hem en de medische staf overleggen."