Rutten: Zeker in deze fase kan Feyenoord zich dat niet veroorloven
Immers mogelijk niet inzetbaar

Rutten: "Zeker in deze fase kan Feyenoord zich dat niet veroorloven"

17-04-2015 13:47

Feyyenoord neemt het zondag in eigen huis op tegen het volledig uit vorm verkerende Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer verloor zes wedstrijden op rij en is daardoor al bijna zeker van deelname aan de nacompetitie. Fred Rutten onderschat de tegenstander echter niet.

"Een kat in het nauw maakt rare sprongen", zo is Rutten op de clubsite op zijn hoede voor Go Ahead Eagles. "Het is bovendien inherent aan deze fase van het seizoen dat er opvallende uitslagen te zien zijn."

De oefenmeester eist daarom volledige concentratie bij zijn spelers. "Als wij niet volledig geconcentreerd zijn, kunnen we struikelen. En zeker in deze fase van de competitie kunnen we het ons niet veroorloven om te struikelen."

Feyenoord staat nu derde en heeft nog een paar punten nodig om Europees voetbal veilig te stellen. Door het puntenverlies van vorige week tegen Willem II is de tweede plek nagenoeg uit zicht. "Het is niet zo dat we daar door de ondergrens zijn gezakt, maar onze concentratie was niet voldoende", stelt Rutten.

Khalid Boulahrouz keert zondag waarschijnlijk terug in de wedstrijdselectie. Achter de naam van Lex Immers staat door een knieblessure nog een vraagteken.