Cocu over titelperikelen: 'Hartstikke leuk, maar het heeft invloed op de spelers'
"Daarom heb ik vanaf donderdag de focus op het voetbal gericht"

Cocu over titelperikelen: 'Hartstikke leuk, maar het heeft invloed op de spelers'

17-04-2015 14:15
2

PSV speelt zaterdag voor het eerst in zeven jaar weer een échte kampioenswedstrijd. Trainer Phillip Cocu verwacht dat zijn ploeg klaar is voor het bijzondere duel. "Er is geen twijfel binnen de ploeg, maar het wordt natuurlijk wel een speciale wedstrijd."

Cocu merkte afgelopen week al dat de kampioensperikelen invloed hebben op zijn selectie. Hij besloot daarom om enkele dagen besloten te trainen. "Er moeten toch allerlei dingen worden geregeld. Hier op de club, maar ook in de stad. Dat heeft invloed op de spelers", citeert Voetbal International de coach.

"Overal worden ze met het mogelijke kampioenschap geconfronteerd", vervolgt Cocu. "Dat is hartstikke leuk, maar daarom heb ik vanaf donderdag de focus op het voetbal gericht. En dat hebben ze geweldig opgepikt. Natuurlijk moeten we nu nog wel de vertaling maken naar de wedstrijd."

De oefenmeester denkt niet dat het mogelijke titelfeestje een grote negatieve invloed op zijn ploeg heeft. "Alle spelers kijken uit naar deze wedstrijd. Natuurlijk brengt het extra spanning met zich mee, daar moeten we mee omgaan. Er bestaat meer afleiding, het verwachtingspatroon is anders. We moeten doen wat we altijd doen, dan is de kans op succes het grootst."

Santiago Arias is er in het kampioensduel nog niet bij, hij wordt waarschijnlijk vervangen door Joshua Brenet. Oscar Hiljemark zou na een kleine blessure wel weer kunnen spelen.