De Boer nu eens jaloers op Cocu: Ik wil ook kampioen worden
De Boer gaat in op vriendschap met Cocu

De Boer nu eens jaloers op Cocu: "Ik wil ook kampioen worden"

17-04-2015 14:11
3

Frank de Boer had uiteraard liever zelf kampioen geworden, maar hij gunt zijn vriend Phillip Cocu het succes. PSV kroont zich zaterdag bij winst op sc Heerenveen tot kampioen van Nederland.

De Boer kent de smaak van succes, maar dit jaar kan hij voor de verandering eens niet aan de champagne. "Of ik jaloers ben? Ja, want ik wil ook kampioen worden", aldus De Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje. "Als iemand anders dat wordt, ben ik jaloers ja. Maar ik gun het hem wel hoor."

De trainer van Ajax heeft Cocu nog niet gefeliciteerd. "Maar als het echt zo is ben ik de eerste die hem feliciteert. Ik zal hem eerst een sms'je sturen. Daarna bel ik hem nog wel, maar ik denk dat hij eerst druk is met de festiviteiten."

De twee coaches gaan ook in hun vrije tijd goed met elkaar om. "Het is niet zo dat we dan alleen maar over voetbal praten. De laatste keer dat we een hapje gingen eten hebben we misschien twee zinnen over voetbal gesproken. Voor de rest hebben we het samen met de dames gezellig gemaakt. Het lijkt me ook niet leuk voor onze dames als wij alleen maar over voetbal zitten te lullen. Natuurlijk hebben we het over situaties die je tegenkomt in een selectie tijdens een seizoen. Daar praat je over. De ene keer geef je je echte idee, de andere keer denk je: het lijkt me niet slim om dat te zeggen."