Supporters hoeven niet op spektakel te rekenen: Ik win liever met 2-0 dan met 5-4
AZ op zoek naar revanche

Supporters hoeven niet op spektakel te rekenen: "Ik win liever met 2-0 dan met 5-4"

17-04-2015 14:40
2

AZ beleeft slechte weken, met forse nederlagen tegen onder meer FC Utrecht (6-2), Feyenoord (1-4) en sc Heerenveen (5-2). Zaterdag tegen ADO Den Haag moet er gewonnen worden, vindt John van den Brom.

AZ wil na het verlies in Friesland niet aan zijn systeem tornen. "Want er waren ook dingen die wél goed gingen in dat duel", zegt Van den Brom op de clubsite. "Of je het nou 4-4-2 of 4-2-3-1 wilt noemen maakt me nooit zoveel uit, maar waar het om gaat is dat we nu aan de zijkanten jongens met meer loopvermogen hebben staan. En Steven Berghuis staat inderdaad meer achter de spits. De vraag was: Hoe krijg je hem het meest aan de bal? Want aan de zijkant isoleer je Steven ook een beetje."

Jan Wuytens is er tegen ADO nog niet bij, Wesley Hoedt kan daarentegen wel weer spelen. "Maar hij start nog niet in de basis. Dat zou nog wat teveel van het goede zijn. Ik ben blij dat hij weer terug is", aldus Van den Brom, die zijn basis intact laat. "Natuurlijk zijn er in Heerenveen fouten gemaakt, maar daar zijn we mee aan de slag gegaan. We willen vaster worden in onze manier van spelen, de samenstelling én uiteraard de resultaten."

Tegenstander ADO is sinds vorige week zeker van lijfsbehoud. "Of ze nu vrijuit gaan spelen? Geloof ik niet in. Nee, ze willen ook gewoon die derde wedstrijd winnen. En dat willen wij uiteraard ook. Thuis móet je gewoon winnen van ADO. Punt. En met het oog op de afgelopen weken liever met 2-0 dan met 5-4."