FC Twente heeft kleine ster terug voor bezoek aan 'pittige tegenstander'
"We moeten ons focussen op de zaken waar we direct invloed op hebben"

FC Twente heeft kleine ster terug voor bezoek aan 'pittige tegenstander'

17-04-2015 14:48
1

FC Twente ontsnapte vorige week even aan de financiële zorgen met een 1-3 zege op Go Ahead Eagles. Alfred Schreuder hoopt dat zijn ploeg daar ook tegen FC Utrecht in slaagt.

De laatste dagen is het iets rustiger in Enschede, hoewel de problemen pas net zijn begonnen. "We moeten ons focussen op de zaken waar we direct invloed op hebben en dat is het voetbal", zegt Schreuder op de clubsite van Twente, dat op bezoek gaat in Utrecht. "Er gebeurt veel rondom de club en wij moeten ons richten op datgene wat we zelf in de hand hebben. Dat hebben de jongens zondag, na een zware week, ook gedaan tegen Go Ahead Eagles en dat moeten we tegen Utrecht weer doen."

"FC Utrecht is altijd een pittige tegenstander, zeker wanneer ze thuis spelen. Tegen ploegen die het spel maken voetbalt Utrecht vaak makkelijker, zoals laatst tegen Ajax (1-1) en AZ (6-2). Tegen NAC moeten ze zelf meer het spel maken en hebben ze het moeilijker", ziet Schreuder. "Utrecht speelt een van haar laatste thuiswedstrijden van dit seizoen en ze zullen na hun wedstrijd tegen ADO wat recht willen zetten voor eigen publiek. Wij moeten zorgen dat we weer goed aan de bal zijn en ook de goede agressiviteit laten zien."

Jesus Corona maakt zijn rentree in de selectie. De Mexicaanse aanvaller van Twente ontbrak de laatste drie wedstrijden wegens een bovenbeenblessure, maar trainde vrijdagochtend volledig mee en is er zondag normaal gesproken bij. Ook Felipe Gutierrez is inzetbaar, nadat hij inviel tegen Go Ahead. Orlando Engelaar, die herstelt van een kuitblessure, moet tegen Utrecht verstek laten gaan.