Wat ik gedaan heb is niet slim geweest, maar er zijn belangrijkere zaken
"Je bereikt ze toch moeilijk"

"Wat ik gedaan heb is niet slim geweest, maar er zijn belangrijkere zaken"

17-04-2015 15:00

Robert Maaskant mist zondag de uitwedstrijd bij Ajax, maar daar kan hij niet echt mee zitten. "Geeft niet, in een vol stadion bereik je de spelers toch moeilijk", zegt de trainer van NAC Breda tegen Omroep Brabant.

Maaskant sloeg vorige week een dug-out kapot en daarvoor werd hij voor één wedstrijd geschorst. Een zware straf, zei hij eerder al. "Ik heb me een seconde of twee laten gaan en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden", aldus Maaskant nu. "Sportmensen of mensen die ermee zijn begaan, kunnen daar wel begrip voor opbrengen. Ik accepteer de straf, het zij zo, we gaan ons richten op Ajax. Wat ik gedaan heb is niet slim geweest, maar er zijn belangrijkere zaken."

NAC kan de punten nog hard gebruiken en dus lijkt de afwezigheid van Maaskant slecht uit te komen. "Ik denk dat het niet zo heel veel uit maakt", zegt de oefenmeester echter. "In een vol stadion is het toch moeilijk spelers bereiken en 'coachmomenten' zijn er heel weinig. Het meeste werk van een wedstrijd zit er voor. Dus wat dat betreft maakt het niet zo heel veel uit."

Maaskant kan ook wel een beetje met zijn schorsing leven. "Als het standaard is voor dit soort dingen dan kan ik daar mee leven. De één krijgt een berisping, de ander een voorwaardelijke straf en ik word nu direct gestraft. Daar heb ik wel wat vraagtekens bij. Maar als dat de standaard is, is het prima. Het hoort ook niet."