Sanders: 'We weten allemaal dat het bij PSV heel slecht was, de centjes waren op'
Landstitel steekt ergens bij vertrokken directeur

Sanders: 'We weten allemaal dat het bij PSV heel slecht was, de centjes waren op'

17-04-2015 16:18
2

Tiny Sanders stond jarenlang als algemeen directeur aan het roer bij PSV. Een landstitel zat er nooit in, maar een jaar na zijn vertrek komt de schaal wél naar Eindhoven.

Sanders belandde in 2010 bij een club die in een financieel wak zat. "We weten allemaal dat het bij PSV toen heel slecht was. De centjes waren gewoon echt helemaal op. We dreigden de salarissen niet uit te kunnen betalen. Het was toen heel slecht", vertelt hij aan Omroep Brabant. "Maar we hebben het gezond achtergelaten."

Net nu hij weg pakt PSV vrijwel zeker wél de landstitel. Dat steekt. "Natuurlijk was het leuk geweest als we kampioen waren geworden. Vooral twee jaar geleden, toen PSV honderd jaar bestond. Toen hadden we zo graag aan de supporters die schaal geleverd."

Het mislopen van de titel twee jaar geleden is de grootste teleurstelling uit zijn PSV-carrière. "We hadden toen ook een team hè, met Van Bommel, Strootman, Lens, Pieters, Advocaat als trainer. Wat ons betreft waren we helemaal klaar om kampioen te worden. Maar we weten allemaal hoe het afgelopen is. Na dit jaar is het wel weer makkelijker te vergeten dat we twee jaar geleden geen kampioen zijn geweest."

De aanstaande landstitel is uiteindelijk het resultaat van een standvastige koers en een beetje geluk, claimt Sanders. "We hebben Wijnaldum en Depay niet verkocht, om te zorgen dat we de kans om de titel zouden hebben. En omdat we het ons konden veroorloven. De rest moet ook een beetje meezitten. We hebben dit jaar veel wedstrijden gezien waar je dacht: oei, als het maar goed afloopt. En het liep goed af."