Rutten kent geen medelijden: Ze wennen er maar aan, in Europa gebeurt niet anders
FC Twente afgewezen

Rutten kent geen medelijden: "Ze wennen er maar aan, in Europa gebeurt niet anders"

17-04-2015 15:50
2

De talenten Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius hebben dit seizoen te maken gehad met de harde hand van Fred Rutten. De vertrekkende trainer heeft geen medelijden met de talenten die onder zijn bewind op de bank zijn beland.

"Het gaat om winnen", verklaart Rutten tegen Voetbal International. "De spelersgroep van Feyenoord moet er maar aan wennen dat als een ander beter is, diegene dan ook speelt. In Europa gebeurt niet anders. Deze ontwikkeling maakt de club nu door. Concurrentie is ook niet slecht, die gaat jongens als Boëtius en Vilhena mentaal hard maken."

Het kost de oefenmeester geen moeite om PSV met de naderende titel te feliciteren. "Dat elftal was het meest constant en met Phillip Cocu heb ik in het verleden geweldig samengewerkt. Als je spreekt over de gunfactor, gun ik het hem enorm", aldus Rutten, die nog niet met zijn eigen toekomst bezig is.

"Eerst Feyenoord, daarna zie ik wel wat op mijn pad komt. In ieder geval is de kans dat ik van het veld af stap, heel erg klein. Ik sta graag op dat groene gras, zeker in deze tijd van het jaar. Liever een bruine kop dan een bleekscheet die binnen zit", zo wijst Rutten FC Twente min of meer al af.