'Strijdbare' trainer voelt onvrede bij supporters: Leuk is anders
"We gaan in de zomer evalueren, dat is nog steeds zo"

'Strijdbare' trainer voelt onvrede bij supporters: "Leuk is anders"

17-04-2015 16:11
2

Alfred Schreuder ligt onder vuur. Niet bij de clubleiding van FC Twente, maar wel bij de fans van de club uit Enschede. Tijdens de komende uitwedstrijden volgen er acties, de supporters willen duidelijk maken dat de oefenmeester moet vertrekken. Schreuder heeft het allemaal gehoord.

"Natuurlijk doet dat wat met me", zegt Schreuder tegenover RTV Oost. "We hebben er ook over gesproken maar het enige dat we kunnen doen is ons focussen op het voetbal. Ik zie absoluut nog perspectief en vind ook dat we het de afgelopen jaren niet zo slecht hebben gedaan. Ik ben hierin zeker strijdbaar."

Aan voortijdig opstappen denkt Schreuder niet, ook omdat de clubleiding hem nog volledig steunt. "Het is voor mij duidelijk hoe de club erin staat. We gaan in de zomer evalueren. Dat was al zo. Dat is nog steeds zo. Er is niks veranderd", citeert Tubantia de trainer van FC Twente.

Tijdens de persconferentie hoorde de regionale krant ook dat alle randzaken 'natuurlijk' wat doet met Schreuder. "Wij zijn verantwoordelijk. Leuk is anders. Er is weer veel gebeurd en het is best extreem. Maar het hoort nu eenmaal bij dit vak. Het liefst focus ik mij op de dingen die ik wel in de hand heb. Dat is deze week goed gegaan."

De perikelen hebben geen invloed op de spelers, denkt Schreuder. "Ik heb niet de indruk dat ze nog veel met andere dingen bezig zijn dan voetbal. Ook voor de spelers geldt dat ze zich willen richten op de dingen die ze wel in de hand hebben. Dat is het voetbal."