Van der Vaart deed wel gek op de eerste training onder Labbadia, hij toonde zijn kunsten als doelman

Nieuwe trainer goed nieuws voor Van der Vaart: Hoeft geen gekke dingen te doen
Ook basisplaats voor Lasogga: "Pierre is een beer van een vant, hij zal alles voor ons geven"

Nieuwe trainer goed nieuws voor Van der Vaart: "Hoeft geen gekke dingen te doen"

17-04-2015 16:39

De aanstelling van Bruno Labbadia als nieuwe hoofdtrainer van Hamburger SV pakt goed uit voor Rafael van der Vaart. De Nederlandse middenvelder krijgt onder de nieuwe coach direct weer een basisplaats, terwijl hij daar onder voorgangers Peter Knäbel (interim) en Josef Zinnbauer lang niet altijd zeker van was.

"Ik heb hem verteld dat hij geen gekke dingen hoeft te doen. Ik wil alleen zijn beste voetbal zien", citeert ANP de nieuwe oefenmeester van de hekkensluiter uit de Bundesliga. In het competitieduel met Werder Bremen, de 102e Nordderby, zal Van der Vaart als aanvallende middenvelder spelen. Labbadia zet hem op 'tien', achter spits Pierre-Michel Lasogga. "Pierre is een beer van een vant. Hij zal alles voor ons geven."

De 32-jarige Van der Vaart speelde dit seizoen tot nu toe negentien competitiewedstrijden, daarin was hij goed voor vier doelpunten. Assists gaf hij dit seizoen nog niet. De 23-jarige Lasogga, voormalig jeugdinternational van Duitsland, scoorde in de Bundesliga dit seizoen twee keer in twintig wedstrijden.

Labbadia, die al eerder hoofdtrainer was bij HSV, heeft een zware taak in Hamburg. De oefenmeester, die een contract tekende voor vijftien maanden, moet HSV in zes duels weten te behoeden voor degradatie. De nummer achttien staat een punt achter op VfB Stuttgart. SC Paderborn staat zestiende en is volgens de huidige stand de eerste club die niet rechtstreeks degradeert. De nummer zestien speelt nacompetitie. Paderborn staat twee punten voor. Hannover 96 staat op een echt veilige plaats, die club heeft vier punten meer dan HSV.