Geen zenuwen in Manchester na 'Klopp-gerucht': Ik voel geen druk
"Ik denk niet na over volgend jaar"

Geen zenuwen in Manchester na 'Klopp-gerucht': "Ik voel geen druk"

17-04-2015 16:56

Voor Jürgen Klopp zijn vertrek bij Borussia Dortmund aankondige gingen er al geruchten over zijn toekomst. Nu de Duitser afgelopen week liet weten aan het einde van het seizoen te stoppen, is dat alleen maar erger geworden. Zijn naam valt vaak in combinatie met Manchester City, waar Manuel Pellegrini nu hoofdtrainer is. Hij maakt zich geen zorgen.

"Je moet om kunnen gaan met allerlei geruchten. Ik heb vertrouwen in het werk dat ik doe, je kunt niet ieder jaar de titel winnen", zei Pellegrini in gesprek met de BBC naar aanleiding van de geruchten over een mogelijke trainerswissel bij Manchester City.

"Ik denk niet na over volgend jaar", vervolgt de Chileense oefenmeester zijn verhaal. "Ik blijf werken als ik weet dat ik de steun van de eigenaren heb, als ik weet dat ik steun van de spelers heb... Dat is waarom ik nu geen druk voel. Ik denk aan het heden, niet aan de toekomst. Ik heb ook geen zekerheid nodig."

"Altijd als je manager bent bij een belangrijke club, niet alleen Manchester City, wordt er gesproken over het wisselen van de trainer als de resultaten niet goed genoeg zijn. Het is heel makkelijk om de manager te ontslaan, maar het is niet de juiste weg", aldus Pellegrini.