Geen titelstrijd voor Ajax: We kunnen nu al bouwen aan volgend seizoen
"En vooral in de laatste twee thuiswedstrijden willen we het publiek ook nog wat geven natuurlijk"

Geen titelstrijd voor Ajax: "We kunnen nu al bouwen aan volgend seizoen"

17-04-2015 17:13
5

Met nog vier wedstrijden te spelen is het seizoen voor Ajax eigenlijk al voorbij. De titel kan dit weekend officieel naar PSV gaan, de Amsterdammers moeten ervoor zorgen dat ze de tweede plaats behouden. Dat is even wennen, weet ook Lasse Schöne. De afgelopen jaren was men gewend om uiteindelijk met de schaal in handen te staan.

"De laatste vier jaar waren we in deze fase bezig met het binnenslepen van het kampioenschap, dus dit is heel wat anders", zegt Schöne in gesprek met AT5. "Natuurlijk willen we de laatste paar wedstrijden winnend afsluiten, maar dit is wat anders."

"Vooral na de winterstop hebben we veel punten laten liggen. Gek, want laatste jaren waren we juist onverslaanbaar na de winter", vervolgt de Deen zijn verhaal bij de regionale zender. "Maar we kunnen nu al bouwen aan volgend seizoen. En vooral in de laatste twee thuiswedstrijden willen we het publiek ook nog wat geven natuurlijk."

Hoe de selectie van de Amsterdammers er volgend seizoen uit zal zien, weet Schöne niet. Hij durft niet te zeggen of er nog aankopen gedaan worden. "Het is niet aan mij om te zeggen wie er bij moet. Maar kwaliteit is altijd welkom natuurlijk."