Proberen om het spel te ontregelen en dan kijken wat er te halen valt
"Vitesse is al elf wedstrijden op rij ongeslagen en dat is niet voor niets"

"Proberen om het spel te ontregelen en dan kijken wat er te halen valt"

17-04-2015 17:25

In de zoektocht naar de allerlaatste strohalm gaat FC Dordrecht zaterdagavond op bezoek bij Vitesse. De hekkensluiter uit de Eredivisie staat momenteel zeven punten achter op nummer zeventien Go Ahead Eagles. Met in totaal nog vier wedstrijden te gaan had men in Dordrecht nu ook liever een andere tegenstander gehad.

"Vitesse is al elf wedstrijden op rij ongeslagen en dat is niet voor niets", zegt trainer Jan Everse op het digitale thuis van de club. "Een makkelijk voetballende ploeg, met veel kwaliteit voorin."

"Het heeft geen zin om dan negentig minuten vol druk te zetten, want dat wordt dan genadeloos afgestraft door een ploeg van het kaliber Vitesse", vervolgt Everse, die onlangs een nieuw contract tekende en daardoor ook volgend seizoen hoofdtrainer is van de plaatselijke FC, zijn verhaal. "We zullen dat gedoseerd moeten doen, proberen om het spel van Vitesse te ontregelen en dan kijken wat er te halen valt."

De Schapenkoppen promoveerde afgelopen seizoen van de Jupiler League naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau in Nederland pakte het tijdens de huidige jaargang tot nu toe zestien punten. Naast Vitesse speelt het dit seizoen nog tegen Cambuur, FC Twente en Ajax.