We hebben dit seizoen wel wat opgebouwd, met resultaten en behoorlijk voetbal
"Als je goed wilt spelen in de finale moet je in de wedstrijden daarvoor ook goed spelen"

"We hebben dit seizoen wel wat opgebouwd, met resultaten en behoorlijk voetbal"

17-04-2015 18:03
2

PEC Zwolle moet het zondag in het duel met Heracles Almelo stellen zonder Ryan Thomas. De aanvaller haakt af door een onwillige bilspier. Ook Wout Brama, herstellende van een achillespeesblessure, doet niet mee. Ron Jans zal van zijn fitte spelers niemand sparen met het oog op de bekerfinale, die begin mei op het programma staat.

"De bekerfinale speelt bij mij nog geen rol, ook niet in het achterhoofd", zegt Jans in gesprek met De Stentor. "Als je goed wilt spelen in de finale moet je in de wedstrijden daarvoor ook goed spelen. Bovendien willen we meer dan vijftig punten halen, daarvoor hebben we dus nog minstens vier punten nodig."

Jans weet dat tegenstander Heracles de punten hard nodig heeft. "Bij ons is de druk wat minder. Maar we hebben dit seizoen wel wat opgebouwd, met resultaten en behoorlijk voetbal. Dat kunnen we bekronen als we nog een paar punten pakken en een play-off plaats veroveren."

Jesper Drost trainde vrijdag pas weer voor het eerst na een knieblessure, de kans bestaat dat hij als bankzitter begint. Sheraldo Becker is na een bovenbeenblessure weer fit, hij moet echter eerst wedstrijdritme opdoen bij de beloften.