Degradatiekandidaat krijgt ruimte om te genieten: Dat is een happening
"Het zijn wel dé wedstrijden waarvoor je het doet"

Degradatiekandidaat krijgt ruimte om te genieten: "Dat is een happening"

17-04-2015 19:46

Go Ahead Eagles is in voorbereiding op het duel met Feyenoord, dat komende zondag op het programma staat. De ploeg van trainer Dennis Demmers gaat in de strijd tegen degradatie op bezoek bij de Rotterdammers. Daar gaat men niet alleen vol voor de punten, er is ook ruimte om te genieten.

"Dat is een happening, spelen in De Kuip", zegt Demmers op het digitale thuis van de club uit Deventer. "Daar mogen we van genieten, het zijn wel dé wedstrijden waarvoor je het doet, maar ondertussen zullen we heel goed in de organisatie moeten spelen en kijken waar we prikken kunnen."

Demmers staat met Go Ahead Eagles zeventiende in de Eredivisie. Het gat met het veilige Excelsior is vijf punten, toch weigert Demmers op te geven. "We zullen de komende tijd gefocust zijn op het teamproces en: waar kunnen we beter worden? We moeten ons in ieder geval niet mee laten slepen in negativisme, blijven zien dat er ook positieve dingen gebeuren."

Met nog vier wedstrijden op het programma is een veilige plek ver weg, omdat tussen Excelsior en Go Ahead Eagles ook NAC nog staat. Lukt het de bespeler van De Adelaarshorst niet om twee plaatsen te stijgen, wachten naar alle waarschijnlijkheid play-offs om promotie/degradatie. Directe degradatie is met acht punten voorsprong op FC Dordrecht nog niet aan de orde.