'Vreemde' geste van Ajax niet gewaardeerd: 'Toen opeens belangstelling voor spelers'
"Hij is oud en wijs genoeg om hiermee om te gaan"

'Vreemde' geste van Ajax niet gewaardeerd: 'Toen opeens belangstelling voor spelers'

18-04-2015 09:23
9

Ajax heeft geen vrienden gemaakt bij NAC Breda om Demy de Zeeuw een afscheid te gunnen rondom de wedstrijd tussen beide ploegen. De Zeeuw speelde in het verleden bij Ajax en nu voor NAC. Robert Maaskant, trainer van NAC, is niet blij met het afscheid.

Vier jaar na het vertrek van De Zeeuw wil Ajax de middenvelder graag in het zonnetje zetten. "Toen ik trainer van FC Groningen was, hadden ze de week voor Ajax-FC Groningen opeens belangstelling voor wat spelers van ons. Maar ik vind het prima. Demy is oud en wijs genoeg om hiermee om te gaan", aldus Maaskant in De Telegraaf. "Dit is typisch Ajax."

De oefenmeester is er door een schorsing niet bij; hij vernielde vorige week na de 2-2 van FC Dordrecht tegen zijn ploeg de dug-out en kreeg dus een schorsing. Maaskant: "Ik houd in Breda nog een bespreking, rijd daarna achter de bus aan en ga zonder oortje op de tribune zitten. De coaching laat ik volledig aan Eric Hellemons en Rob Penders over. We werken de hele week samen en zij weten precies wat er wordt gevraagd."