'Wat Frank de Boer eens zei, dat kan ik goed begrijpen, zo sta ik er ook in'
"Nee, ik denk van niet"

'Wat Frank de Boer eens zei, dat kan ik goed begrijpen, zo sta ik er ook in'

18-04-2015 09:52
1

Phillip Cocu ziet zichzelf ooit nog weleens een grote club trainen. De succescoach van PSV, die de Eindhovenaren dit seizoen zo goed als zeker naar de titel heeft gebracht, ziet zichzelf echter niet meer bij FC Barcelona werken.

Het Algemeen Dagblad legde Cocu de stelling voor dat hij er naar streeft een buitenlandse topclub te leiden. "Poeh... Ik denk, uiteindelijk, dat de aard van dit beestje is dat ik me wil doorontwikkelen en benieuwd ben naar waar ik uitkom. Dat had ik als speler. En dat zal als trainer ook zo zijn. Ik speelde vijf jaar bij Vitesse en voelde in het vierde jaar: het is klaar hier. Ik ging naar PSV en toen ik daar datzelfde gevoel kreeg ging ik naar Barcelona."

Een terugkeer als trainer bij de Catalanen ziet Cocu niet zitten. "Nee, ik denk van niet: de hectiek in Spanje en bij een club als Barcelona, dat was één keer leuk, maar dat hoeft niet nog een keer. Aan de andere kant: ik moet niks van mezelf. Ik zit middenin een project bij PSV waarin ik voor mijn gevoel nog jaren vooruit kan. Wat Frank de Boer eens zei, dat hij zich best tien jaar bij Ajax zag werken, dat kan ik goed begrijpen. Zo sta ik er hier ook in. Het juichen van een vol Philips Stadion is net zo mooi als het juichen van een vol Camp Nou."