Middenvelder hoopt op terugkeer naar Ajax: Het liefst wil ik me daar nog bewijzen
"Een mooie club, die ook zomaar een optie kan zijn…"

Middenvelder hoopt op terugkeer naar Ajax: "Het liefst wil ik me daar nog bewijzen"

18-04-2015 09:59
3

Lerin Duarte werd vorig jaar kampioen en wil graag slagen bij Ajax. Momenteel speelt de aanvallende middenvelder op huurbasis bij sc Heerenveen. Ajax kriebelt echter nog steeds bij de spelmaker, die in het verleden furore maakte bij Heracles Almelo.

Duarte kon pas in vijf duels spelen namens Heerenveen, mede door een slepende hamstringblessure die zes weken duurde. Zijn rentree volgt mogelijk zaterdag tegen PSV, in een kampioensduel. Vorig jaar maakte hij met Ajax de kampioenswedstrijd tegen Heracles van dichtbij mee; vijf minuten voor tijd viel de speler in. "Het was meer de bal rondspelen om de stand gelijk te houden", lacht Duarte in gesprek met het Friesch Dagblad.

De hoofdpersoon kwam niet vaak in actie bij Ajax. "Al zou ik geen enkele wedstrijd hebben meegedaan, dan voelde het nog als mijn kampioenschap. Je zit wel met z'n allen in één kleedkamer. Traint samen. Iedereen wil kampioen van Nederland worden. Het gaf een goed gevoel om die schaal in mijn handen te hebben", laat Duarte optekenen.

Over zijn toekomst heeft Duarte nog geen duidelijkheid. Heerenveen heeft een optie tot koop om zodoende het contract van Duarte bij Ajax - tot medio 2017 - af te kopen. De clubs gaven nog geen duidelijkheid. "Afwachten hoe het loopt dus. Bij Ajax is het niet gegaan zoals ik graag wilde. Het liefst wil ik me daarom daar nog bewijzen. Maar Heerenveen is ook een mooie club, die ook zomaar een optie kan zijn…"