Wijnaldum: Hij werd in een hoek gedreven en ze hebben aan hem gezeten
"Dan moet je jezelf verdedigen"

Wijnaldum: "Hij werd in een hoek gedreven en ze hebben aan hem gezeten"

18-04-2015 10:24
1

Georginio Wijnaldum steunt zijn broertje Giliano door dik en dun. De back van Go Ahead Eagles werd onlangs het slachtoffer van racisme. Georginio vindt dat zijn broertje goed heeft gehandeld door te zeggen dat men de zaak nu moet laten rusten.

Giliano kreeg ruzie met enkele fans van Eagles en vervolgens ontstond er een handgemeen. "Hij werd in een hoek gedreven en ze hebben aan hem gezeten. Dan moet je jezelf verdedigen. En verder moet hij zich niet te veel ervan aantrekken", vertelt Georginio in De Telegraaf. "Hij wil het incident achter zich laten en zich richten op voetbal. Dat begrijp ik."

"Racisme komt jammer genoeg nog veel voor in Nederland. We hebben het kunnen zien met de selfie bij het Nederlands elftal, waar mensen vervelende reacties op gaven. In de stadions heb ik het zelf gelukkig bijna niet meegemaakt, maar achter hun computer voelen mensen zich veilig en gaan ze stoer doen. Dat moet worden aangepakt. Daarom vind ik het goed, dat een aantal mensen een boete heeft gehad voor de racistische reacties onder die selfie van Oranje", besluit de middenvelder van PSV.