'PSV'er' van Friezen wil feest verstieren: Veel aan PSV te danken, maar nu niet
"Misschien zit ik bij Heerenveen aan mijn top"

'PSV'er' van Friezen wil feest verstieren: "Veel aan PSV te danken, maar nu niet"

18-04-2015 10:48

Als het aan voormalig PSV-speler Stefano Marzo van sc Heerenveen ligt, gaat hij het feestje van de Eindhovenaren verstieren. PSV kan zaterdag tegen Heerenveen kampioen worden van Nederland.

"Het is raar, want zo vaak speel je niet een wedstrijd die de tegenstander het kampioenschap kan opleveren. Het is ook een bijzonder duel, omdat ik zelf natuurlijk bij PSV heb gevoetbald en veel familieleden van mij een seizoenkaart hebben. Die gaan het vervelend vinden als wij het kampioensfeestje uitstellen. Die festiviteiten willen wij echter niet meemaken", aldus de verdediger tegenover Leeuwarder Courant.

"Ik heb veel aan PSV te danken, maar nu even niet", vervolgde Marzo. Hij brak nooit definitief door bij PSV en is nu dus speler van Heerenveen, waar hij een stroef begin kende. "Ik zag op een gegeven moment nog maar weinig perspectief, hunkerde echt naar het eerste elftal. Door blessures bij anderen kreeg ik gelukkig een kans van Marco van Basten." Zijn contract loopt tot medio 2016 en de speler wil wel verlengen. "De komende jaren moet ik mijn plafond gaan zoeken. Ik ben 24. Misschien zit ik bij Heerenveen aan mijn top, misschien kan ik nog een stapje maken."