AZ hoopt met verdediger slag te slaan op transfermarkt: Goeie speler
"Het is bekend dat wij voor die plek naar iemand op zoek zijn"

AZ hoopt met verdediger slag te slaan op transfermarkt: "Goeie speler"

18-04-2015 11:09
7

Joost van Aken staat in de belangstelling van AZ. De centrale verdediger van sc Heerenveen presteert naar behoren en dat is niet onopgemerkt gebleven in Noord-Holland. John van den Brom, trainer van AZ, bevestigde de interesse.

De twintigjarige verdediger heeft bij Heerenveen een doorlopend contract. AZ moet dan ook een transfersom op tafel leggen, wil het kans maken op de krabbel van Van Aken. Hij wordt gezien als de opvolger van Wesley Hoedt, die na dit seizoen naar SS Lazio verkast.

Van den Brom is gecharmeerd van Van Aken. "Hij is een goeie speler. Een jonge talenvolle linker centrale verdediger. Het is bekend dat wij voor die plek naar iemand op zoek zijn. Het is logisch dat zijn naam dan voorbij komt en hij bij ons op de lijst staat. Niets meer en niets minder, maar ik zou hem er graag bij hebben, ja", zei de trainer tegenover RTVNH.

Simon Poulsen blijft mogelijk langer bij AZ. "Er staat komende week een afspraak tussen zijn management en de club. Dat het lang duurt, heeft te maken met dat er agenda's op elkaar moeten worden afgestemd. Maar als je aangeeft dat je graag door wilt met elkaar dan geeft dat een speler vertrouwen en rust. Uiteindelijk moet je er zakelijk wel nog uitkomen, maar ik heb van Simon niks gehoord dat er kapers op de kust zouden zijn", aldus Van den Brom.