Kampioenenmaker en laatste kampioen van PSV: 'Selectie veel beter dan toen'
"Ik ging er heel slecht mee om"

Kampioenenmaker en laatste kampioen van PSV: 'Selectie veel beter dan toen'

18-04-2015 11:34
1

Danny Koevermans maakte deel uit van de PSV-selectie die in het seizoen 2007/2008 de laatste landstitel van de Eindhovenaren pakte. Nu staat PSV voor nieuw succes, zaterdag kan de ploeg van Phillip Cocu tegen sc Heerenveen weer kampioen worden.

Koevermans werd bijna twee keer achter elkaar kampioen, ware het niet dat AZ het op de laatste speeldag in het seizoen 2006/2007 liet liggen. Het jaar daarna speelde de spits bij PSV, dat tegen Vitesse de titel pakte. "Ik ging er heel slecht mee om. Ik heb de laatste wedstrijden van het seizoen heel slecht gespeeld", weet Koevermans, terwijl hij spreekt met NOS.

Vooral het feit dat Koevermans met AZ de titel verspeelde, deed hem veel. "Ik heb toen meegemaakt hoe het is om de titel te verliezen in de laatste wedstrijd. Dat had vat op mij toen ik een jaar later bij PSV speelde. Ik had zoiets van, dat gaat mij niet nog een keer gebeuren." En zo geschiedde, met PSV vierde hij het kampioenschap. "Er viel een enorme last van mijn schouders, dat was een mooi moment. Ik hoop dat het morgen gebeurt, ik ga zelf ook kijken in het stadion."

"Het feest is geregeld, dat gaat wel een beetje extra druk meebrengen voor de spelers. Maar bij PSV is dit seizoen alles heel goed gegaan en ik heb het gevoel dat ze de titel gaan pakken. Het hoeft niet allemaal mooi, als er maar gewonnen wordt", weet de aanvaller als geen ander. Sef Vergoossen, de trainer die als laatste met PSV de titel pakte, vult aan: "Ik ben blij dat ik daar van af ben. Deze selectie is beter dan die van toen. Deze ploeg heeft meer snelheid en meer scorend vermogen. Ze worden terecht kampioen."