In het kort: weer zorgen om Modric, Juventus neemt reuzenstap

In het kort: weer zorgen om Modric, Juventus neemt reuzenstap

18-04-2015 23:53
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zorgen om Modric
Luka Modric lijkt opnieuw enkele weken te zijn uitgeschakeld met een blessure. De Kroaat raakte zaterdagavond tijdens de wedstrijd tussen Real Madrid en Málaga geblesseerd aan de knie. Ook Gareth Bale moest zich noodgedwongen laten vervangen. De Welshman viel al na twee minuten uit met een kuitblessure en is een twijfelgeval voor de Champions League-confrontatie met Atlético Madrid van volgende week.

Juventus op weg naar titel
Juventus heeft zaterdagavond een stevige optie genomen op de vierde landstitel op rij. De koploper van de Serie A versloeg op eigen veld nummer twee Lazio met 2-0. De treffers kwamen in de eerste helft op naam van Carlos Tévez en Leonardo Bonucci. Door de overwinning staat Juventus nu vijftien punten los van Lazio, met nog zeven wedstrijden te spelen.

Bij de Romeinse ploeg werd Edson Braafheid in de rust gewisseld. Stefan de Vrij ontbrak door een knieblessure. Bij de bezoekers kreeg Danilo Cataldi rood in de 89e minuut voor een grove tackle.AS Roma kan zondag de tweede plaats van stadgenoot Lazio overnemen met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo.

PSG zonder 'Ibra' langs Nice
Paris Saint-Germain heeft zaterdag de eerste van drie competitiewedstrijden zonder Zlatan Ibrahimovic zonder al te veel moeite gewonnen. De regerend landskampioen zegevierde bij Olympique Nice 1-3. Javier Pastore maakte de eerste twee doelpunten voor PSG. Mathieu Bodmer zorgde tussentijds voor 1-1. Edinson Cavani bepaalde met een rake strafschop de eindstand.

Ibrahimovic kreeg aanvankelijk vier wedstrijden schorsing voor zijn uitlatingen op 15 maart, na afloop van het duel met Bordeaux dat PSG met 3-2 verloor. Hij trok toen fel van leer tegen de arbitrage en noemde Frankrijk een ,,schijtland''. Die schorsing werd vrijdag teruggebracht tot drie duels. Gregory van der Wiel bleef op de bank bij PSG. Hij speelde woensdag nog de hele thuiswedstrijd tegen Barcelona in de Champions League (1-3).

De Graafschap wint

De Graafschap heeft zaterdag op eigen veld afgerekend met FC Den Bosch: 2-0. Bart Straalman en Jerry van Ewijk zorgden voor de doelpunten op De Vijverberg. Beide treffers vielen in het laatste kwartier van de eerste helft. Van Ewijk benutte een strafschop. Door de zege mag De Graafschap nog voorzichtig hopen op de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Doetinchemmers staan achtste. Den Bosch speelt alleen nog voor de eer en de winstpremies.

Hasselbaink promoveert
Jerrel Hasselbaink is zaterdag met Burton Albion gepromoveerd naar de League One, het derde profniveau van Engeland. De koploper kan in de League Two niet meer uit de top-drie vallen, waardoor promotie een feit is. Burton won de uitwedstrijd tegen Morecambe (1-2), terwijl concurrent Wycombe Wanderers punten verspeelde bij AFC Wimbledon (0-0). De 43-jarige Hasselbaink is sinds november werkzaam bij de club en heeft met Kelvin Maynard, Stefan Maletic en Abdenasser El Khayati drie Nederlanders onder zijn hoede.

Promes de held
Quincy Promes heeft zijn club Spartak Moskou zaterdag de weg gewezen naar de overwinning op Mordovja Saransk. De Nederlandse aanvaller zorgde voor de eerste twee treffers. Spartak won het duel in Saransk uiteindelijk met 3-1 en steeg daarmee naar de zesde plek op de ranglijst. Promes was in de 46e minuut voor het eerst trefzeker. Een klein kwartier voor tijd maakte hij zijn tweede. Vier minuten daarna kreeg hij een publiekswissel. Ibrahima Niasse deed pas in blessuretijd iets terug voor Mordovja, waarna Yura Movsisyan de marge weer op twee bracht.

Beenhakker haalt eerste speler Sparta
Mart Dijkstra verlaat SC Cambuur aan het einde van het seizoen voor Sparta Rotterdam. De 24-jarige verdediger heeft overeenstemming bereikt over een contract voor drie jaar. Hij is in het bezit van een aflopende verbintenis bij de eredivisionist uit Friesland. Leo Beenhakker, bestuurslid technische zaken van Sparta, is blij met de eerste versterking voor zijn club voor het nieuwe seizoen. "Mart is een speler die zowel centraal achterin als controlerend op het middenveld kan spelen. Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd heeft hij de laatste vier seizoenen bij Cambuur meer dan zestig wedstrijden gespeeld in de Jupiler League en Eredivisie."

Einde seizoen Excelsior-speler
Kevin Vermeulen komt dit seizoen niet meer in actie voor Excelsior. De middenvelder heeft vrijdagavond een kuitbeen gebroken tijdens de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (1-1). Vermeulen is volgens de medische staf van de club uit Rotterdam zeker vier maanden uit de roulatie. Hij wordt zaterdag geopereerd.

De Kamps gespaard voor 'Ajax'
NAC Breda-trainer Robert Maaskant spaart Joeri de Kamps wellicht zondag tegen Ajax. De middenvelder pakte dit seizoen al een flink aantal gele kaarten. Bij nog een gele prent mist De Kamps het duel tussen NAC en Heracles Almelo op 24 april. Die wedstrijd is cruciaal in strijd tegen degradatie. De Kamps doorliep de jeugdopleiding van Ajax.

Feyenoord zonder Immers
Lex Immers lijkt het duel tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles niet te halen. Hij is geblesseerd aan zijn knie en wordt volgens het Algemeen Dagblad vervangen door Jens Toornstra. Verder blijft de basis van Feyenoord ongewijzigd. Anass Achahbar, Colin Kazim-Richards en Elvis Manu vormen de voorhoede.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Clasie; Achahbar, Kazim-Richards en Manu.

Van Gaal eist ton van bedrijf
Louis van Gaal wil honderdduizend euro zien van een bedrijf uit Breda, genaamd Interbest. Die zaak heeft onrechtmatig gebruik gemaakt van een foto van Van Gaal in een advertentie, zo blijkt uit een tussenvonnis van de rechtbank Amsterdam. De Telegraaf meldt dat Van Gaal daarin in het gelijk wordt gesteld. Interbest is zich van geen kwaad bewust naar aanleiding van de reclame-uiting rond het WK 2014 en hoopt de zaak te winnen, omdat de toenmalige bondscoach 'een beetje van ons allemaal is'. Van Gaal maakt, als hij een vergoeding krijgt, het geld over naar Spieren voor Spieren.

Veel geld voor Twente
Het noodlijdende FC Twente kreeg goed nieuws. De Supportgroep FC Twente koopt voor anderhalve toen een plek op de mouw van de wedstrijdshirts. "We halen nu anderhalve ton uit onze reserves en willen daar bo­venop ook voor komend seizoen nog wat extra’s doen", vertelde voor­zitter Karin Rog aan TC/Tubantia. Nu stort de supportersgroepering jaarlijks al een miljoen op de rekening van Twente.

Ronaldinho blijft voetballen
Voetballiefhebbers kunnen opgelucht ademhalen. Onlangs werd het gerucht verspreid dat Ronaldinho zijn carrière zou beëindigen. Niks van waar, beweert de Braziliaanse balvirtuoos van het Mexicaanse Queretaro. "Ik ben erg gelukkig op dit moment. Het idee om te stoppen gaat dan ook niet door mijn hoofd heen. Ik weet niet of ik nog voor vijf of zes jaar blijf spelen. Maar alles gaat nog goed, er is geen reden om aan stoppen te denken", aldus Ronaldinho op een persconferentie.