Drenthe nam uitblinkende PSV'er op sleeptouw: Ik was elke dag bij hem
"Royston en ik zijn samen opgegroeid"

Drenthe nam uitblinkende PSV'er op sleeptouw: "Ik was elke dag bij hem"

18-04-2015 12:53
2

Georginio Wijnaldum kan zaterdag met PSV kampioen worden tegen sc Heerenveen. Reden genoeg voor De Telegraaf om hem uitgebreid te interviewen. De captain van PSV blijkt er een bijzondere band op na te houden met Royston Drenthe van Kayseri Erciyesspor en Leroy Fer van Queens Park Rangers.

"Royston en ik zijn samen opgegroeid. Zijn familie kent mijn familie. Sinds Royston in het buitenland voetbalt, zijn we elkaar uit het oog verloren, maar we zullen elkaar nooit uit het hart verliezen", vertelt Wijnaldum over Drenthe. "In de Feyenoord-jeugd zat Royston altijd twee elftallen hoger. Als we klaar waren met trainen, bracht hij me naar school en daarna gingen we samen leuke dingen doen. Ik was elke dag bij hem, hij nam me op sleeptouw."

"Leroy en ik zijn ook vrienden voor het leven. We hebben hetzelfde pad bewandeld bij Feyenoord en bij de nationale jeugdelftallen zaten we altijd bij elkaar op de kamer. Dan krijg je een sterke band en die is er tot nu toe altijd gebleven. We spreken elkaar dagelijks. Bij Feyenoord was het vaak zo, dat als het wat minder met mij ging, het wat beter ging met hem. En andersom. Dan hielpen we elkaar. En als het met ons allebei goed ging, genoten we dubbel zo hard", vertelde Wijnaldum, die het een geweldige ervaring vond om met Fer in de WK-selectie te zitten.