Cocu liet zich verrassen: Ajax zat toch al een beetje in het hoofd bij spelers
"Die ambitie móet je hebben"

Cocu liet zich verrassen: "Ajax zat toch al een beetje in het hoofd bij spelers"

18-04-2015 13:13
1

PSV-trainer Phillip Cocu hoopt aankomend seizoen met PSV te overwinteren in de Champions League. De 44-jarige oefenmeester denkt dat zijn manschappen daartoe in staat zijn en neemt de verloren topper tegen Ajax (1-3) in zijn achterhoofd mee.

"Die ambitie móet je hebben", stelt Cocu zelfs in het Algemeen Dagblad. "Hoeveel kans we hebben weet ik nu nog niet, maar ik wil straks de overtuiging zien dat we de knock-out fase kunnen halen. Als je er écht in gelooft, maakt het de kans in elk geval al groter. Maar: je moet wel goed onderscheid maken tussen ambitie en doelstelling. Een Nederlandse club kan moeilijk zijn doelstelling leggen bij overwinteren in de Champions League. Maar als ambitie, als droom, kan het wel. Nee, moét het zelfs."

De uitschakeling tegen Zenit Sint-Petersburg geldt als leerschool. "Ze waren beter, maar je mag nooit het idee hebben dat je ergens tien of twintig procent hebt laten liggen op het mentale vlak. Met terugwerkende kracht heb ik dat nu wel. De kunst is om aan te voelen hoeveel een wedstrijd tegen Ajax al leeft vóórdat je tegen Zenit speelt. Ajax was de eerste wedstrijd erna en uit gesprekjes achteraf maak ik nu op dat Ajax toch al een beetje in het hoofd zat bij spelers. Als we volgend seizoen in een vergelijkbare situatie komen, kunnen we daar iets mee. Dan moet dat anders."