Ajax-groeibriljant zoekt naar 'modus' en druk: Krijg je alleen maar bij topclubs
"Dat was heel belangrijk, want zo'n goal geeft zelfvertrouwen"

Ajax-groeibriljant zoekt naar 'modus' en druk: "Krijg je alleen maar bij topclubs"

18-04-2015 13:49
3

Lucas Andersen heeft een moeilijke periode achter de rug, maar de middenvelder van Ajax lijkt op de weg terug. De goal tegen Heracles Almelo gaf hem goede moed om er volle bak tegenaan te gaan.

"Dat was heel belangrijk, want zo'n goal geeft zelfvertrouwen", blikt Andersen op de clubsite van Ajax terug op zijn treffer tegen Heracles. "Zeker omdat ik moet bewijzen dat ik een basisplek verdien. Ik ben weer terug, doe het goed op het trainingsveld en voel me lekker. Ik kijk alweer uit naar zondag." Dan speelt Ajax tegen NAC Breda.

Andersen twijfelde weleens aan zichzelf. "Na zo'n lastige periode moet je het weer opnieuw opbouwen. Ik moet een volgende stap maken en ben aan het uitzoeken hoe dat te doen. Er staat veel druk op Ajax. Je moet jezelf na een mindere wedstrijd dan niet de grond in praten. Ik probeer een modus te vinden waarbij ik op mentaal gebied het beste in een wedstrijd zit, maar ook daarbuiten", vertelt de Deen. 

Daarbij krijgt hij onder meer hulp van Niki Zimling en Lasse Schöne, twee van zijn landgenoten. "We praten elke dag met elkaar. Over hun carrières, maar ook over de mijne. Zij hebben tien jaar meer ervaring en hebben dingen meegenomen, waarvan ik kan leren", aldus Andersen, die nu al bij een topclub zit. "Om een betere speler te worden, moet je daarmee leren omgaan. Ik denk dat veel spelers, waaronder ik, het beste spelen onder druk en onder hoge verwachtingen. Je wilt grote wedstrijden spelen, waarop alle ogen gericht zijn. Dat krijg je alleen maar bij topclubs."