Goudmijn voor PSV: Een winnaar zoals Van Bommel, Kezman, Alex of Gomes
"Echt, een openbaring"

Goudmijn voor PSV: "Een winnaar zoals Van Bommel, Kezman, Alex of Gomes"

18-04-2015 14:05

Andres Guardado werd onlangs aangekondigd als aankoop van PSV, dat in het verleden ook al interesse had in de Mexicaanse middenvelder. Toen kwam het niet tot een transfer, omdat Deportivo La Coruña daar een stokje voor stak.

Chiel Dekker, een zaakwaarnemer, tipte PSV. De club won vervolgens informatie in bij superscout Piet de Visser. "Guardado had ik in Zuid-Amerika zien voetballen op een toernooi voor spelers onder twintig jaar en toen maakte hij al een fantastische indruk. Ik zie in gedachten nog voor me hoe hij speelde: heel dynamisch aan de linkerkant en een schitterend spelinzicht. Echt, een openbaring", aldus De Visser tegenover NOS.

PSV wilde toehappen, vertelt Stan Valckx, de toenmalige technisch manager. "Guardado was precies het type dat we nodig hadden, omdat Phillip Cocu na dat seizoen stopte", aldus Valckx. Guardado wilde wel, maar zijn club Atlas hield de boel op en wilde geld verdienen. "Elke keer dat we een akkoord dachten te hebben, kwam de voorzitter weer met nieuwe eisen."

Deportivo ging uiteindelijk voor 2,5 miljoen euro meer aan de haal met Guardado. "Daar konden wij financieel niet tegenop", aldus Valckx. De Visser baalde mee: "Het is een winnaar zoals Van Bommel, Kezman, Alex of Gomes." Nu is Guardado alsnog PSV'er. De Visser vervolgt: "Het is bijzonder dat iemand van zijn kaliber voor langere tijd bij PSV gaat spelen. Guardado kan namelijk makkelijk mee in de topcompetities."